Wie ben ik?

Mijn naam is Monique van der Veen, ik ben geboren op 24 september 1966 en ik woon in Sint Anthonis. Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik 3 kinderen, twee meisjes ( 20 en 18 jaar ) en een jongen van 16 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat het Leven zelf mijn grootste leerschool is, mede ondersteund door boeken, opleidingen en cursussen. Een jaar of 17 geleden kreeg ik wat klachten en werd ik ertoe aangezet om eens naar mijn lichaam en naar mezelf te luisteren. Ik werd me ervan bewust dat ik voornamelijk leefde vanuit mijn hoofd en vanaf toen kwam ik, sinds lange tijd, weer in contact met mijn “echte zelf”. Ik kan weer “voelen”, ik weet waar ik innerlijk blij van word, ik ken mezelf beter en ben me bewust van mijn kwaliteiten en valkuilen en ik weet hoe ik mijn leven leuk(er) kan maken.

In mijn leven, en ongetwijfeld ook in het leven van anderen, is het proces van BEWUSTWORDING heel belangrijk! In deze tijd van snelle veranderingen zijn veel mensen op zoek naar het doel in hun leven, mensen willen weer gaan leven vanuit hun HART en willen weer DIE dingen gaan doen die ze ook echt graag willen doen. Ook bij mentale klachten zoals een gebrek aan zelfvertrouwen, angsten, negatieve patronen of overtuigingen, onzekerheid, een negatief zelfbeeld etc is het erg belangrijk om je bewust te worden van het feit waarom dit zo is en nog belangrijker, wat je kunt doen om dit te veranderen hoe je DIE dingen/zaken kunt creëren waar je innerlijk gelukkig(er) van wordt.
Ik werk al ruim 25 jaar met mensen. Het is mijn passie en ik vind het enorm leuk, interessant en leerzaam. Anderen zijn vaak de spiegels van mezelf!

Omdat het bewustwordingsproces een hele belangrijke rol speelt in iemands persoonlijke groei en ter verbetering van klachten/problemen/beperkingen etc. vind ik het in de basis erg belangrijk om het gesprek met mensen aan te gaan. Veelvuldig begeleid ik mensen door middel van coaching, waarbij ik je door psychologische ondersteuning en dialoog help om duidelijkheid te scheppen in je probleem of hulpvraag. Ik stimuleer hierbij je zelfoplossend vermogen en kan je gericht informatie en desgewenst tips geven. Ik ga NIET uit van standaardoplossingen voor gemiddelde mensen met gemiddelde problemen, ieder individu krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding. Het is een professionele hulpverlening waar je op vrijwillige basis aan deel kunt nemen. Een doorverwijzing is niet noodzakelijk. Je hoeft geen diepgaande problemen te hebben, het is voor iedereen fijn en goed om eens naar jezelf te kijken en te ontdekken hoe je jouw leven (nog) leuker kunt maken.
Het is psychosociaal en laagdrempelig, waarbij je als cliënt het uitgangspunt bent.

Om mijn kennis te verbreden en te verdiepen heb ik de afgelopen jaren veel cursussen, HBO-beroepsopleidingen en trainingen gevolgd en in mijn zienswijze blijf je je hele leven leren, wat ik ook erg leuk vind. Ik blijf bezig om te continue bij te scholen en te ontwikkelen. Zo heb ik naast een opleiding medische basiskennis ook een opleiding crisis-counselling en rouw- en verliesbegeleiding gedaan. Tevens ben ik ook mental coach op het gebied van sport. Ik ben ervan overtuigd dat er nog vele leuke, leerzame opleidingen en trainingen zullen volgen.

Ik ben dankbaar dat er in de loop van de jaren verscheidene methoden op mijn pad zijn gekomen waardoor ik de mogelijkheid heb om op een breed terrein te werken.
De methoden waarmee ik werk zijn geen vervanging voor behandelingen/medicaties binnen de reguliere geneeskunde maar kunnen een uitstekende aanvulling zijn.

Mede door alle opgedane kennis en mijn eigen ervaringen vind ik het, naast persoonlijke consulten, ook bijzonder leuk om trainingen aan groepen te geven. Op deze website kun je de diverse mogelijkheden bekijken. Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te nemen.
Wil je meer info, bel of mail gerust met me.

Ik ben lid van de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling)en ben aangesloten bij de Stichting RBCZ. Bij de Kamer van Koophandel ben ik ingeschreven onder nummer 17250746.
De AGB-code’s van mijzelf en de praktijk zijn AGB 90-038538/90-(0)17061.
Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met me op.

Wil jij jouw leven leuker maken? Ik zou het leuk vinden om je eens te ont-moeten!
Warme groet, Monique van der Veen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.