Lichaamsmassage

Massage is het geven van mechanische prikkels op het lichaam door middel van handgrepen die kunnen leiden tot herstel van de evenwichts-toestand van de mens. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong.
Het Arabische woord -mass- betekent “onderzoekend aanraken”.
Aanraking is misschien wel de oudste manier van genezen. Als je je gestoten hebt dan wrijf je vaak automatisch over de pijnlijke plek, als iemand verdriet heeft of het moeilijk heeft, dan leg je even een arm om de schouder en als een kind huilt pak je het op om te troosten waardoor het zich ontspant, weer rustig wordt en tot zichzelf komt.
Aanraking brengt je terug bij je eigen grenzen. Als je je gestresst voelt of je zorgen maakt, ben je vaak veel aan het piekeren en zit je heel veel met je gedachten in je hoofd, je verliest je als het ware een beetje in de wereld om je heen.
Massage is dan een heel goed middel om weer tot jezelf en bij jezelf te komen. Door de aanraking gaat je concentratie weer naar je eigen huid. Als je je richt op het effect van die aanraking wordt je je ook weer bewust van de plek die aangeraakt wordt en ervaar je wellicht bij bijvoorbeeld een nekmassage dat er toch behoorlijk wat spanning in je nek zit. Kortom, je wordt je weer meer bewust van je lichaam. Hoe meer je je aandacht weer bij je lichaam kunt brengen, hoe minder je weer in je hoofd gaat zitten, daar waar de zorgen of gedachten zich afspelen en hoe meer je weer tot jezelf gaat komen. En wanneer je weer tot jezelf komt, kun je vaak beter relativeren en besef je weer meer waar je eigen grenzen liggen zodat je je ook weer bewust bent van je eigen grenzen.

Een massage helpt je lichamelijk en geestelijk te ontspannen. En IEDEREEN kan dat regelmatig goed gebruiken. Veel dingen in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld veel taken en verantwoordelijkheden die je op jouw schouders hebt genomen, de druk die je voelt om steeds maar te presteren, je ergens zorgen over maken, het leidt allemaal tot spanning. En vaak zet die spanning zich vast en krijgen we klachten. De één krijgt hoofdpijn of voelt spanning in zijn of haar nek, de ander krijgt hoge rugklachten of andere lichamelijke klachten, want lichaam en geest werken sterk op elkaar in. Met massage kunnen we spieren die verkrampt geraakt zijn, weer soepel maken zodat niet alleen die spieren ontspannen, maar ook geestelijk kun je weer ontspannen.

WAT IS HET EFFECT VAN EEN MASSAGE?

Een massage bevordert de bloedsomloop, de doorstroming van het lymfestelsel en de doorstroming van het energetisch systeem. Massages hebben een sterk vitaliserende werking, energieblokkades worden opgeheven en er komen afvalstoffen vrij. Het ontgift het lichaam dus. Vaak ontstaat er na een massage een gevoel van diepe ontspanning. Massages werken ook nog langere tijd door in het lichaam. Omdat er afvalstoffen vrij komen is het wel van belang dat je voldoende water drinkt zodat die afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd.

Positieve effecten die onder andere op kunnen treden na één of meerdere massages zijn:
• een duidelijke vermindering van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en andere lichamelijke pijnen
• een meer ontspannen gevoel, minder stress
• een energieker gevoel
• een betere zelfbewustwording
• een betere nachtrust
• een betere weerstand

Ik geef ontspannings-massages en hotstone-massages.
Door warmte te combineren met beweging kan nog dieper in het spierweefsel doorgedrongen worden waardoor de behandeling nog effectiever wordt.
Hotstone-massage als aanvullende behandeling is zeer geschikt bij oa stress en spanning, gewrichtsproblemen, spierpijn, spijsverteringsproblemen en een slechte doorbloeding. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van een hot-stone-massage.

Indien je komt voor een massage hebben we samen eerst een kort gesprek om te kijken wat je wenst en waar er eventuele klachten zitten. Tijdens de massage neem je plaats op een speciale tafel. De massage vindt plaats met een ontspannend achtergrondmuziekje.
Veel mensen prefereren een massage voor rug/nek/schouders en gezicht. Deze massage duurt ongeveer 35-40 minuten en kan desgewenst gecombineerd worden met hotstones. De kosten voor deze massage zijn vanaf 01-01-2017 EUR 25,00. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een massage uit te breiden met benen/handen en voeten. Dit kunnen we van tevoren bespreken.

Gun jezelf dit cadeau, of geef~het cadeau aan een ander!

Om eens kennis te maken met krijgen van een massage zijn er vaak leuke (kennismakings-aanbiedingen) Kijk op de AGENDA in het hoofdmenu.

Wil je zelf een ontspannings-massage leren geven ? Dat kan ! Laat het me weten en we kijken naar de mogelijkheden.

Je bent van harte welkom !

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.