Wandel-Coaching

Wandelen is al eeuwenlang één van de meest helende en meditatieve vorm van bewegen.
Als je regelmatig wandelt heeft dit, voor jong en oud, positieve gevolgen voor de fysieke en geestelijke gesteldheid.

Een gesprek, al lopende in de natuur, heb je ook al eens ervaren hoe gemakkelijker praten gaat tijdens een wandeling…?

Bij een wandeling ben je niet alleen zelf in beweging maar wandelen werkt ook vaak goed om processen, waarin je zit, “in beweging” te brengen, je kunt denken over belangrijke levensvragen, persoonlijke keuzes en andere zaken die jij werkelijk belangrijk vindt.
De beweging van het wandelen en het buiten zijn geeft je vaak letterlijk fysieke energie waardoor je ook mentaal gemakkelijker in beweging komt en er ruimte ontstaat om beter te luisteren naar je eigen gedachten en gevoelens. Hierdoor onstaat er, na verloop van tijd, ook ruimte voor nieuwe inzichten en nieuwe ideeën.

Tijdens het wandelen neem je gemakkelijker afstand van je dagelijkse handelen en je vaste patronen en bovendien biedt het ook ontspanning.
Tijdens een wandel-coach-sessie kan het tempo waarin we lopen best variëeren, we kunnen rustig, meditatief wandelen, tijdens reflectie wandelen we ook in een rustig tempo terwijl we tijdens actieve nieuwe voorstellen wellicht ook, meestal onbewust, kiezen voor een vlotte pas. Soms staan we letterlijk stil bij wat er gezegd wordt om zaken goed tot je te laten doordringen.et
Als  coach help ik je, tijdens een wandeling om, net zoals bij een “zittende sessie”, meer inzicht te krijgen in je hulpvraag, in je sterke en minder sterke punten, in je gedragspatronen etc. Ik schep, samen met jou, duidelijkheid in je hulpvraag en of probleem en stimuleer je zelfoplossend vermogen. We bepalen waaraan jij wilt werken en we gaan mogelijkheden uitwerken die ertoe bijdragen dat jij de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

Tijdens het wandelen in de natuur lopen we samen met of naast elkaar. Als cliënt ben je niet “gedwongen” om me voortdurend aan te kijken. Je kunt je aandacht nog meer naar binnen in je richten.

Vanuit mijn praktijk zijn we binnen 5 minuten in een mooie natuur met bos, weilanden en wandelpaden.

Natuurlijk kunnen we deze “wandel-coachings-sessies” ook afwisselen met sessies waarbij we in de praktijk blijven.
Het tarief voor deze sessies in de natuur is gelijk aan het normale tarief van EUR 45,00 per uur.

Heb je het gevoel dat dit iets is dat prima bij je past, neem gerust contact met me op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.