Coaching

Ik help jou, als cliënt, via psychologische ondersteuning en dialoog meer duidelijkheid te scheppen in je probleem of vraag, ik stimuleer je zelfoplossend vermogen en kan gericht informatie en tips geven. Hierna ga je, samen met mij, doelen vaststellen en een manier zoeken om ze ook daadwerkelijk te bereiken.

Ik ga nooit uit van standaardoplossingen voor gemiddelde mensen met gemiddelde problemen, ik ben erop gericht ieder individu persoonlijke aandacht en begeleiding te geven.
Je komt bij mij op vrijwillige basis. Een doorverwijzing is niet noodzakelijk. Het is psychosociaal en laagdrempelig, waarbij je als cliënt het uitgangspunt bent.

Deze vorm van hulpverlening is bedoeld voor mensen die gedurende een relatief korte tijd hulp en begeleiding nodig hebben, en dat zelf ook willen, bij het zelf oplossen van hun sociaal-psychologische, relationele en/of emotionele problemen.

Ik leg je nooit een dwingende oplossing voor, maar ik streef ernaar om jou, als cliënt, de ruimte te geven waardoor je in staat wordt gesteld zelf je eigen oplossingen te vinden en om jezelf te helpen je beter te voelen.

Je krijgt de tijd om je verhaal te vertellen. Samen kijken we naar je “blinde vlekken” en we kijken hoe je deze kunt overwinnen zodat je de probleemsituatie(s) en je nog niet verkende mogelijkheden kunt zien zoals ze zijn.
Vervolgens gaan we bepalen waar je aan wilt werken en we gaan mogelijkheden uitwerken voor een betere toekomst.
Je zet je mogelijkheden/kansen om in realistische en haalbare doelen.

Een consult duurt 1 uur. In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en kijken we of deze manier van hulpverlening een manier is, die bij je past en samen bekijken we hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn voor een bepaalde hulpvraag. Het aantal sessies varieert natuurlijk per persoon en hulpvraag maar ligt doorgaans tussen de 5 – 8. Je hebt altijd zelf de vrijheid om te bepalen hoeveel afspraken je wilt maken.
In een enkel geval blijkt, uit het eerste gesprek of de intake, dat het verstandiger of economischer is als u wordt doorverwezen naar een andere specialist.

Het is een vorm van hulpverlening die prima naast een andere reguliere behandeling kan bestaan, het is zelfs vaak een aanvulling hierop.

Met welke zaken kun je, bijvoorbeeld, bij mij terecht? Problemen of een hulpvraag op het gebied van :

Stress – relaties – werk en of loopbaan – verslaving – slachtoffer – trauma’s – tegenslagen – gezin – opvoeding – keuzes – vrienden – familie – onvrijheid – dwang – stemmingsschommelingen – hyperactiviteit – gebrek aan zelfvertrouwen – vergeetachtigheid – seksuele problemen – zwaarmoedigheid – piekeren – spanningshoofdpijn – depressieve buien – slaapstoornissen – nervositeit – verliesverwerking – concentratiestoornissen – emotionele uitbarstingen – fobische angsten – ontevreden gevoel – rusteloosheid – prikkelbaarheid – besluiteloosheid – onzekerheid – neerslachtigheid – spierspanningen / -pijnen – maag- of darmklachten – eenzaamheid – laag zelfbeeld – verlatingsangst – schuldgevoelens – vermoeidheidsklachten – teleurstellingen – doelloosheid – hartkloppingen – onverklaarbare angst – duistere krachten – schaamte – persoonlijke ontwikkeling – levensdoel vinden etc.

De kosten van een consult voor particulieren bedragen EUR 45,00. (Voor bedrijven zijn de tarieven op aanvraag). 

Sinds 1 januari 2017 is er qua vergoedingen het een en ander veranderd. In een enkel geval is het mogelijk dat je een deel van deze kosten vergoed krijgt door je ziektekostenverzekering. .
Het is verstandig om even bij je ziektekostenverzekering te informeren voor wat betreft de vergoedingen. Ook kun je een PGB, een persoonsgebonden budget, gebruiken voor je bezoek. Een andere mogelijkheid is dat je werkgever bereid is om (een gedeelte van) de kosten te betalen.

Wil je weten of deze manier van hulpverlening bij je past of heb je een vraag, laat het me gerust weten.
Je kunt me bellen op 06-40193253 of stuur een e-mail naar info@bewust-helen.nl.

Ik ben aangesloten bij de Algemene Beroepsverening voor Counselling en bij de Stichting RBCZ. Ik houd me aan de Ethische Gedragscode van de beroepsvereniging wat onder andere wil zeggen dat ik altijd handel in het belang van mijn cliënt, ik ben integer, onpartijdig en heb respect voor eenieder. Ik bied vertrouwelijkheid op het hoogst mogelijk niveau omdat ik de privacy van mijn cliënten respecteer.
Je bent van harte welkom!!

Geinteresseerd in een andere manier van coaching kijk dan eens in het submenu bovenin onder , “E-coaching” of “Wandel-coaching”.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.